Nepal day 3 – 19km from Bhulbhule to Jagat

on

Today I continued in my trek eith very nice couple Josh and Layvanh.

Vyrazili jsme s velkym klidem okolo 9. (jsme na dovolene a ne a zavodech) Od zacatku jsme si uzivali uzasne vyhledy na vysoke hory, hluboka udoli, reku, ryzova policka a vychutnavali si hlasy jungle.

Bridge destroyed by 2015 earthquake

Hned po ranu jsme potkali 2 kamaradky z USA, ktere sice nemaji v planu prejit pres sedlo Thorong La, ale i tak povazuji jejich vykon v odhadem 60ti letech za uctihodny.

Brzy zacalo poctive pect sluníčko, takze strme stoupani pred vesnickou Bahundanda jsme rozdelili prestavkou na palacinku.

Kolek 3.odpoledne se zacali schylovat k desti a my byli hodne radi ze nas to zachytilo u vyborne restaurace. Jelikoz i na terase (diky silnemu vetru) prselo, tak jsme se schovali primo v kuchyni.

I kdy jak v kuchyni tak i jídelně se sedi na udusane hline, nelze si nevšimnout perfektně usporadanych taliru ve skrini.

Jak vsichni vedi, Nepalci nosi naklad na zadech, privazany na cele. Primo predemnou se jednomu provaz roztrhl a 2 plne pytle spadli. Samozřejmě jsem nabidl pomoc, ale k memu prekvapeni mi pan rekl ze to neuzvednu. Zkusil jsem – a mel pravdu, na zada si tezsi pytel musel dat sam. S druhym lehcim uz jsem mu sice dokazal pomoci, ale stejně nechapu jak dokaze po horach nosit odhadem 60kg uvazanych na cele, a ja s nejmodernějším batohem s bedernimi vystelkami mam problem s +-12kg…

Pak uz stacilo jen prekonat dalsi z mnoha provazovych mostu, stoupani a prehanek a mohli jsme si vychutnat zaslouzenou a hlavne vybornou veceri.

Future Eden Hazard

Uplne nejlepsi na dnesnim noclehu (krome toho ze nejpeknejsi ktery jsem zatim v Nepalu mel) je cena – 100 nepalskych rupii = cca 25,-Kc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..