Nepal den 3 – 19km z Bhulbhule do Jagat

Dnesni den jsem pokracoval v treku s velmi prijemnym parem Joshem a Layvanh.

Vyrazili jsme s velkym klidem okolo 9. (jsme na dovolene a ne a zavodech) Od zacatku jsme si uzivali uzasne vyhledy na vysoke hory, hluboka udoli, reku, ryzova policka a vychutnavali si hlasy jungle.

Bridge destroyed by 2015 earthquake

Hned po ranu jsme potkali 2 kamaradky z USA, ktere sice nemaji v planu prejit pres sedlo Thorong La, ale i tak povazuji jejich vykon v odhadem 60ti letech za uctihodny.

Brzy zacalo poctive pect sluníčko, takze strme stoupani pred vesnickou Bahundanda jsme rozdelili prestavkou na palacinku.

Kolem 3.odpoledne se zacalo schylovat k desti a my byli hodne radi, ze nas to zachytilo u vyborne restaurace. Jelikoz i na terase (diky silnemu vetru) prselo, tak jsme se schovali primo v kuchyni.


I kdy jak v kuchyni tak v jídelně se sedi na udusane hline, nelze si nevšimnout perfektně usporadanych taliru ve skrini.

Jedna zajímavost: Jak všichni vědí, Nepálci nosí náklad na zádech, přivázaný na čele. Přímo přede mnou se jednomu provaz roztrhl a 2 plné pytle spadli. Samozřejmě jsem nabídl pomoc, ale k mému překvapení mi pán řekl, že to neuzvednu. Zkusil jsem – a měl pravdu, na záda si těžší pytel musel dát sám. S druhým lehčím už jsem mu sice dokázal pomoci, ale stejně nechápu, jak dokáže (obutý v žabkách) po horách nosit odhadem 60 kg uvázaných na čele, a já s nejmodernějším batohem s bederními výstelkami mam problem s +-12 kg…

Pak uz stacilo jen prekonat dalsi z mnoha provazovych mostu, stoupani a prehanek a mohli jsme si vychutnat zaslouzenou a hlavne vybornou veceri.

Future Eden Hazard

Uplne nejlepsi na dnesnim noclehu (krome toho ze nejpeknejsi jaky jsem zatim v Nepalu mel) je cena – 100 nepalskych rupii = cca 25,-Kc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..