Vietnam den 22: poslední dlouhá cesta a střípky z Hanoi

Na dnešek „jenom“ 360 km ze Sa Pa do Hanoi. Ale stejně, kdo by na začátku, kdy jsem horko těžko zvládl 100 km za den, řekl že jsou možné tři stovky?

Plátky dřeva se suší na každém kroku, bohužel nevím na co se používají.

Nekdo ma rad cervy k obedu?

Dnes jsem poprvé zažil agresivní domorodce. V klidu si přátelsky vykladame (ja anglicky, oni vietnamsky), oni hrají karty o peníze, já obedvam mango, pak se rozloucime a poprosim jestli si je můžu vyfotit – na odpověď NE jsem nedbal, a tak na mě přiletěl papuc!

5 hadů (4 přejetí, 1 živý skakajici) na 3 km silnice je i na mě trochu moc. A to nechci vědět kolik jich je v lese…

K životu patří i smrt. Jak vypadá takový vietnamský pohřeb? Důvod k zastavení mi dal průvod lidí s bílými šátky kolem hlavy. Oblečení nejbližších příbuzných bylo ještě zvlastnejsi.

2 litrovy džbán piva za pouhých 15 korun? To prostě nejde nezastavit! Po 3. (malém) mi bylo líto že musím pryč, ale když jsem po příjezdu na hostel (90 korun za noc se snídaní) zjistil že od 6ti do 7mi se rozdává pivo zdarma, nechápal jsem proč jsem vůbec v baru zastavoval a ztrácel čas!

A noční život v Hanoii? Tam kde se čepuje malé pivo za 5 korun (v centru hlavního města!) to prostě žít musí

Dnes najeto 360 km, celkem zaokrouhleno na 2 820 km!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..