Vietnam den 23: Posledni rozlouceni

A je to! Hotovo! Láska skoncila, naše cesty se rozchazí. Cerný Mustang jde do sveta, ode dneška bude slouzit Kanadanu Jakeovi. Byli to krasne 3 tydny behem kterych jsme spolu projeli 2 820 km! Kdo by byl na zacatku rekl že to zvládne 🙂

Na jednu stranu jsem z te ztraty smutny, na druhou jsem opravdu rad ze ted muzu v klidu odjet na Halong Bay a zalozit si na skalach v Draci Zatoce beze strachu, že motorku prodam jedine s velkou ztratou. Jen pro info:

  • koupil jsem ji za 350 USD (moje chyba, mel jsem si vybrat levnejší, která by se prodávala líp) a prodal za 250 USD. Tzn. ze pujceni motorky na 3 tydny me stalo 100 USD.
  • Pokud by se mi nepodarilo ji prodat dalsimu cestovateli za realnou cenu, musel bych ji tesne pred odletem nechat nẹjakemu prekupniku, ktery mi nenabidne vic nez 130 USD => potencionální ztráta 220 USD!
  • Příště bych si ovšem na tak krátký čas motorku raději půjčil – vyjde to méně než 200 USD, motorka je výkonnější, téměř nová, vzít si ji v Saigon a vrátit v Hanoi není problém a hlavně odpadá starost s opětovným prodejem. Na drhou stranu mít vlastní má svoje kouzlo 🙂

Jak jsem psal dřív, na motorce se dá převážet opravdu všechno

Goticka katedrála uprostřed tropické země? St. John Cathedral

Pálení papírových peněz na ulici mě zaujalo. Vietnamci věří že jejich zemřelí, ať už jsou kdekoli, potřebují stejné věci jako na zemi. Proto na obetnich oltarich najdete ovoce, jídlo, vodu, nebo třeba pivo. Samozřejmě musí také něčím platit – a pálením bankovek jim je „posilaji“ na onen svět.

Večer jsme s čechy Otou a Barborou zjistili, že Happy Hour nekončí v 7, ale neomezená konzumace piva platí celou noc. Kolik jich padlo přesně nevím, každopádně řadím „Hanoi old quarter backpackers hostel“ na nejvyšší místo co se nabízených služeb týče:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..