Nepal den 10: Tilicho lake

Krome toho, ze vylet do 4 900 metrů je bran jako skvela aklimatizace na 5 416 metru vysoke sedlo Thorong La (nejvyssi misto celeho Annapurna circuit treku), jezero Tilicho (nejvyssi a nejvetsi jezero na svete) je jednoduse nadherne misto ktere stoji za to navstivit.

V roce 2007 zde polsti potapeci provedli ponor do hlobky 30metru a stanovili tak rekord v potapeni v nejvyssim miste.

Po ceste ceka navstevniky nadherny vyhled na obrovskou skalni zed zvanou Grand Barrier. Pojmenovali ji v roce 1950 horolezci kteri se snazili najit vystupovou cestu na Annapurnu a zjistili ze tudy cesta opravdu nevede

Vystup jsem zacal v 7 rano a 900 metrů prevyseni na 5,4km prekonal za 3 hodiny.
U jezera jsem stravil asi hodinu (zustal bych i dyl, ale strasne prazilo slunce a nebyla tam voda a snih (samozřejmě ne ten zluty) tal hodne pomalu) a v 1 odpoledne uz jsem byl zpatky na hotelu a mel zarizeno prani pradla. Jake bylo me prekvapeni kdyz jsem se ve 3 probudil a venku snezilo.
Narychlo jsem posbiral pradlo a nezbyva nez doufat ze aspon neco do zitrka uschne, jinak pujdu jen v trenkach a to v odhadem minus 5ti neslibuje prijemny zazitek. A jelikoz do 8mi do vecera porad neprestalo tak neni vubec jiste jestli se odsud zitra vubec dostanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..