Vietnam den 16: Císařské město Hue

Centrum císařského města Hue je obklopeno řekou a jezery

V úplném centru leží obrovský císařský palác ze začátku 19. století (vstupné 150)
Bohužel většina paláců byla zničena během války, i tak ale prázdné plochy v obrovském areálu dávají tušit jak byl palác impozantní.
Dalším příkladem podnikavosti vietnamců je možnost půjčit si dobové oblečení a vyfotit se na trůnu. 115kč vás bude stát jedna fotka v oblečení, s dvěmi slečnami po boku je to za 190 a dalších 60 si připlatíte, pokud si k vám někdo přisedne na schodek.

Původní štípance pomalu přestávali svědit, tak jsem včera dostal druhou dávku! Ty potvory neví že minimální doba mezi dvěma odběry jsou tři měsíce a ne tři dny?

Při návštěvě Vietnam war bunker jsem úplně viděl jak po břehu řeky běhá Rambo a střílí rakety ze svého luku

Má smysl navštívit 10 let zavřený aquapark? Postavený v roce 2004 za 3 miliony $, opuštěný hned po 2 letech v roce 2006, dnes nazývaný park duchů.
Je zajímavé sledovat jak si džungle bere zpět co jí dřív patřilo. Je těžké uvěřit že před pouhými deseti lety všechno bylo nové jako v aqualandu Moravia…

Před cestou do Vietnamu mě kamarádka Denisa říkala že na jihu je pohoda a levno (jako příklad uváděla zoo za 10 korun), ale turistický sever je předražený (hrobka za 80) Měla téměř pravdu, vstupné k hrobkám jednotlivých panovníků je za 100 (za každou hrobku zvlášť!)
Hrobku Khai Dinh jsem omrkl přes plot.
K hrobce Minh Manh jsem přijel 10 minut před zavirackou a zkusil sockovaci trik „pusťte mě tam prosím na posledních 5 minut zadarmo“ (zafungovalo stejně dobře jako minulý tyden v zahradním parku v Da Lat)

Abych ušetřil 2-4 dny na cestě (necelých 600 km po nepříjemné silnici, nebo přes 800 km po zajímavé horské Ho Či Minově dálnici), přesunu se do Ninh Binh nočním vlakem. 400 je za normální lístek (případně 700 za spací vagón), motorka stojí přijatelných 200, bohužel až na poslední chvíli jsem se dozvěděl že je nutné ji dát do bedny za o poznani bolestivejsich 300 😢

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..