Vietnam den 15: Danang

Marble mountains je skupina pěti skal (železo, dřevo, voda, oheň a země), které zničehonic vyrůstají z naprosté roviny hned u moře u města Da Nang. Nahoře se dají najít působivé jeskyně a budhisticke pagody.

Jelikož jsem byl v poslední době hrozně nervózní z toho že se do Hanoie nedostanu než mi vyprší vízum, moc jsem si to neužíval, a tak jsem si dal vánoční dárek, abych se trochu uklidnil a zase se naladil na správnou notu 🙂

Když už jsem byl v tom utrácení…
250 je sice asi 10x víc než utracim za oběd normálně, na druhou stranu se jedná o 700g macka – na Taiwanu pravděpodobně zaplatím víc za jednu malou porci. A byl by hřích při pobytu u moře neochutnat čerstvou, právě z vody vytazenou rybicku.

Dost často vidam svatební focení

Přejezd sedla Van Hoi je na motorce opravdu skvělý zážitek, chápu proč ho v Top Gear tak vychvalili.

Sraz terénních aut nahoře v sedle

Navíc díky novému tunelu přes sedlo nejezdí téměř žádná auta, silnici mate celou pro sebe.

Narozdíl od itálie, kde je moře pěknější čím víc se jede na jih, zde platí pravý opak a kvalita stoupá cestou na sever. V La Gi jsem se koupal jenom tak z donucení, v Tp. Qui Nhon už to bylo dobré, ale až pláže a moře v Hoi An, Da Nang, nebo Lang Co jsou vynikající. Navíc ostrov Cham (2 hodiny lodí z Hoi An) by měl být ještě lepší.

Další pozvání na pivo od rodiny z HCMC na pláži v Lang Co

V Hue jsem navštívil první opravdový fotbalový zápas – podle tribun narvanych k prasknutí se jednalo o důležité utkání.

Najeto asi 150 km z Hoi An do Hue.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..