Thajsko den 7: ostrov Koh Phangan

on

Hned rano jsem si za 200 THB pujcil skutra, abych toho zvladnul za jeden den co nejvic.

Hned pote co jsem se rozjel zacal dalsi tropicky slejvak… ze jsem nezustal odpocivat u bazenu 🙁 Nastesti jak rychle zacalo tak rychle taky prestalo.

Prvni zastavku jsem dal v Baan Tai Elephant Trekking. Zrovna probihala ranni ocista, tak jsem se nabidl ze bych s mytim slonu pomohl. To jsem jeste netusil co vsechno ti obnasi a jak je to kuprikladu oproti myti auta slozite. Nemusi se sice samponovat ani voskovat, za to tech zahybu co slon ma, to by jeden necekal…
Aby nekdo nemyslel ze jsem to flakal, takhle vypada slon spinavy, prave pristaveny do mycky
a takhle po zhruba půlhodině usilovne prace

Pote uz jenom zabava. Prvni zastavka na zapadni plazi Haad Than Sadet – nelze popsat slovy, nadherne romanticke misto.

Po ceste mensi vodopady (momentalne temer bez vody)

Na plazi Ao Throng Nai Pan Yai jsem dal obed i poobedoveho slofika. Pri procházce jsem citil nehorazny smrad – dal by si nekdo susenou rybicku?

Bohuzel zde neni cesta ktera by vedla kolem ostrova, takze jsem se musel vratit a drapat znovu do jineho kopce. Nastesti skutr kubatury 125ccm si s tim poradil vic nez v pohode a byla docela sranda predjizdet (kdyz zrovna v zatacce nebyla hromada pisku, nebo 5ti metrova kaluz vody)

Vyslap na vyhlidku Khao Ra nedoporuciju – vyhled za tu namahu nestoji a neprijemne otravuji komari. Smysl to ma snad jen skrz ty zvuky jungle ktere vas celou cestu doprovazi. Rajske vodopady take nic extra, ale alespon se k nim nemusi pesky a da se v nich osvezit.

Plaz Ao Chaloklum se mi libila nejmin z celeho dne, zdalo se mi to spis misto pro rybare.

Na druhou stranu Haad Mae a pisecnou plazi propojeny ostrov Koh Ma rozhodne stoji za to – fotogenicke misto jako z katalogu cestovnich kancelari. Navic koralovy utes jen par metru od brehu (ale voda byla dost promichana s piskem)

Navrat na hostel mi zkomplikovaly mistni trhy (ano, tesil jsem se ze na ne zajdu, ale netusil jsem ze kompletne zablokuji jedinou rovnou cestu a ja budu muset hledat okliku), ale po trose bloudeni se mi podarilo vratit skutra i koupit listky na zitrejsi trajekt na ostrov Koh Phi Phi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..