Taiwan den 17: Taichung

Z ubytování v Yuchi mám smíšené pocity. Oficiálně se jedná o couch surfing, takže je nocleh zdarma, ale za elektřinu a vodu vyžadují 350 NTD za noc! Bral jsem to jako levný hostel, jde o super alternativu k predrazenemu ubytování přímo u jezera (pod 1500 se nenajde), ale o CS se rozhodně nejedná.

Pisteni kola směrem od retazku se zacalo zhoršovat, tak jsem každých pár metrů experimentoval s nastavením presmykace, ale docílit se mi podařilo jen toho, že mi pár kilometrů trvalo půl dne. Proto jsem zamířil do cyklo shopu, kde jak jsem doufam to profesionálové za 5 minut seřídí a já nebudu potřebovat špunty do uší i přes den. Po čtvrt hodině bylo skutečně hotovo, já zaplatil, vyjel z obchodu – a naprosto stejné pištěnì! Tak jsem se vrátil, prodejce si to projel, pochopil oč mi jde a začal serizovat znovu, tentokrát se s tim hrál přes hodinu a kolo prakticky rozebral! Když mi docházely nervy, kolo mi vrátil ze je hotovo. Prvních 5 metru, pištění ještě horší! Chudák už byl nešťastný a tak dal kolo na projetí zkusenejsimu kolegovi – hurá! Ten se vrátil s tím ze je kriva osa kola, pištění způsobuje drhnuti brzd o rafek a je nutné koupit za asi 1400 novou! No nic, chybí poslední 2 dny cesty, to už nějak preziji, ať si to opraví sami v půjčovně.
Jelikož pištění bylo příštího dne nesnesitelné, napadlo mě jestli to náhodou nezpusobuji slapatka – zkusil jsem je namazat a hle, bylo po problému. Já se spletl když jsem myslel ze to způsobuje drhnuti řetězu, ale že na důvod nepřišli 2 cyko servismani během 2 hodin, to mě překvapuje.

Zároveň jsem si nechal vyměnit zadní plášť, bojím se ze na tomto bych už ani posledních 200km nedojel. Nechce někdo skoro nový, téměř nejetý?

Odpoledne jsme s mou CS hostitelkou Sydney a jejím přítelem zašli na typické jídlo – rýžovou klobasu a další pochutiny vyrobené z rýže. Bylo zde i něco jako italská polenta, jen opět z rýže namísto kukuřice.

Večer mi potom půjčila skútr a zajeli jsme s kamarádem Leonem na noční trh. Opět plný zajímavého jídla, pití, oblečení, elektroniky a spoustu dalších věcí.

Najeto 67 km (plus nevím kolik kdy mi nefungoval tachometr) z Yuchi do Taichung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..