Vietnam den 27: lezení v Butterfly valley

Ráno jsme s Allanem sehnali skútr, vyzvedli lezecké vybavení v Asia Outdoors a společně s američany Tyler a Katelyn vyrazili do Butterfly Valley (oficiálně asi 60 cest kolem 20 metrů)

Při příjezdu nás uvítal mírný deštík, ale při zdejší teplotě skála oschla než jsme vysvětlili teorii.

Jelikož je na skále výrazně víc cest než v průvodci, dost blbě se odhaduje kterou zrovna lezete, a tudíž jsem opět skončil na cestě těžší než bych si zrovna na rozlez přál (odhadem 6 něco). Nic naplat, lezení po kořenech stromů vystřídalo skalolezeni a cesta se dokončila. Allan bojoval statečně a na své první cestě v životě udělal dobrých 20 metrů! A to lezl v době kdy Katelyn spadla a poranila si kotník, což moc důvěry nedodá. Do oběda jsme zvládli ještě jednu – tentokrát už tu správnou 4+ cestu. Oběd šampiónů, ubezpečení se že Kate je v pohodě a mohlo se pokračovat. Dlouhá 5a s komínem na konci, kratší 5c bez zapomenutého maglajzu a na závěr speciálně klikata 23m dlouhá 5c. S rozdrapanyma rukama a unavou ze včerejška prostě víc nešlo.

Shrnutí:
– pokud jste ve Vietnamu na Halong Bai, užijte si deep water soloing, které je naprosto úžasné.
– na standardní lezeni se vykašlete, nejedná se o nejpěknější lezení na světě, pokud hledáte toto, jeďte do Thajska (možná jsou zde i jiné skály než Butterfly valley, ale nad moje limity)
– pro úplné začátečníky naprosto nevhodné (jedna cesta 4+, jedna 5a, zbytek 5c a výš)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..