Vietnam den 25: cesta ma Halong Bay

Vstávat v 6:45 není úplně nejlepší nápad, zvlášť po včerejších +-15 pivech. Ale pokud chce člověk něco stihnout i v Dračí zátoce, nedá se nic dělat, autobus na Halong Bay nepočká.

Hned po příjezdu jsem zjistil že „cat ba climbing“ už nepujčuje lezeckou výbavu – jejich mínus, zajdu ke konkurenční „asia outdoors“. Ti nepotesili o moc víc, výbavu mně sice půjčí, ale ne mému partnerovi, který ještě nelozil a tudíž neprojde testem „ukaž že umíš lézt a jistit“. Na mou argumentaci „každý musí nekdy začít, naučím ho to stejně jako spoustu dalších lidí, nebo jako jsem se to naučil já“ ohledy nebrali. Údajně je lezení ve Vietnamu v plenkách a pokud by se někomu něco stalo, mohli by to zakázat úplně!

Na zítřek jsem si objednal deep water soloing – neboli lez co nejdál se dostaneš a pak spadni do vody. U Cat Ba Climbing to vyjde na 32$ v případě puldenniho lezení, v kombinaci s dopolední projížďkou na kajaku přes dračí zátoku na 42$. Jelikož si lezecké vybavení půjčuji od Asia Outdoors, vzal jsem deep water soloing od nich (dopoledne kajak, oběd, odpoledne lezení) za 830 000 VND (850 korun)

Půjčení lezecké výbavy pro 2 osoby na jeden den vyjde přesně na milion dongu (něco přes 1000 korun). Porovnání s Thajskem – na Railey to bylo dražší (asi 1500 korun), na Tonsai levnější (1500 na 2 dny)

Odpoledne jsme s Allanem z Barmy (jež studuje v Singapuru a rodiče jsou číňané) zašli na pláž – obrovské vlny sice bránili nějakým větším plaveckým výkonům, zato dokazali s člověkem docela dobře zamávat (mně poskrábat záda) při vstupu a odchodu z vody.
Pokud vám vadí přeplněné pláže, vězte že jinde to může být horší.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..