Vietnam den 10: cestou do hor

Mořské letovisko Mui Ne je známé především díky písecnym dunam. Ja az do města nezajizdel, na písku jsem si ale pohrál i tak.

Podruhé mě zastavila policie a tentokrát už jsem z toho tak lehce nevyvázl. Zkorumpovaný policajt tvrdil že jsem jel 63 na padesátce a musím zaplatit pokutu 2 miliony VND (2 100 korun) Výši pokuty mi ale oznámil až stranou od ostatních i případné protikorupční kontroly. Já mu nabízel nejdřív poslední 100 co jsem měl v kapse, což samozřejmě bylo málo, tak jsem z batohu vytáhl další 2 kila – bohužel pochopil ze v batohu bude víc a nehodlal slevit. Když jsem mu tam nechal 500 a chtěl ujet, vypadalo to že by mě odstrelil na útěku. S pomocí kolegy na telefonu zjistil jak mě anglicky požádat o doklady. Český pas se mu asi líbil, protože slevil ma 1 milion. Já si byl víc a víc jistý že se nejedná o pokutu ale o jeho vlastní přilepšení, protože technicak vidět nechtěl, pas byla jenom záminka abych se o něj bál a zaplatil. Po dlouhém smlouvání jsem odjel chudší o 500 000, což je sice lepší než 2 miliony, ale štve to dost, protože je to výrazně víc než jsem utratil za vsechny dosavadní opravy dohromady 🙁

V každé oblasti roste něco jiného, na posledních 20 km jsou jenon dragon fruit.

Pokud někdy platilo že i cesta může být cíl, pak je to rozhodně pravda o dnešku. Da Lat je městečko ve vietnamské vrchovině a cesta má hodně zatáček, nádherné kopce a na motorce to opravdu stojí za to.
Musím se omluvit mému Černému Mustangu za všechna kriva slova co jsem o něm řekl. To ze mě bez jediného problému vyveze do kilometr a půl vysokého kopce a zvládne 240km za jediný den, bych do něj nikdy neřekl.

Nepříjemné bylo zjištění že i ve Vietnamu v létě může být zima. V 1500 metrech nad mořem, bouřce a nehoráznem větru dokonce zima jak na motorce. Na druhou stranu aspoň se člověk trochu vyspí i bez klimy.

U vodopádů Pren je krásně vidět vietnamský smysl pro podnikání. K vodopádům je sice vstupné jenom 20, ale za parkování dáte dalších 5 a uvnitř areálu platíte za všechno samostatně: lanovka 15, muzeum 10, zoo 20, orchidee 10, atd.

Easy Riders je skupina motorkaru, kteří vás za poplatek povozi po okolních horách, ukážou zajímavá místa, atd. Já bych si za nikoho rozhodně nesedl, ale i tak je zajímavé vidět po samých skutrech i nějaké motorky o objemu větším nez 150ccm (do 150 neni potřeba řidičák)

Najeto 240km z La Gi do Da Lat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..