Nepal den 15: z Jomsom do Tukuche

Toto udoli se mi libi min – velke, otevrene, hodne vetru, poustni, minule bylo utulnejsi. Uz 2. den je vitr tak silny ze se protu tomu neda jit, fouka primo proti nam, i haluze stromu dokazi rust jen na jednu stranu.

Prochazku kolem oploceneho jezera Dhumba jsem si nedal, protože me k nemu babicka nepustila. Kdyz okolni Nepalci pomohli prelozit ze chce 20 rupii (5korun) za vstup tak jsem radeji sel pryc

Budhisticky klaster Nyingma byl bohuzel zavreny, alespon od nej byl pekny vyhled

V byvalem Tibetskem uprchlickem tabore Chairo jsem navstivil zakladni skolu a seznamil se Tibetskym kucharem, ktery zna Ceskou Republiku diky vybornemu fotbalu 🙂 Potvrdil ze zimy v Nepalu byvaji studene a poprosil o teple obleceni ktere uz nebudu potrebovat. Se slzou v oku jsem mu prenechal mou super sexy cepici a rukavice (na ktere bych urcite par asiatek sbalil) Pokud by dobry pocit z pomoci bliznimu (urcite to neproda dalsim turistům ale daruje promrzlym detem) nebyl dostatecnou odměnou, pak pul kila ulehceneho v batohu odmenou urcite je.

U obeda jsme se seznamili s Antoine a Maeva z Francie s kteryma uz se 3.den na ceste pravidelně potkavame a kteri v Nepalu dokoncuji svou rok trvající cestu kolem světa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..