Nepal den 22: z Chomrong do Pokhary

Dnesek byl o poklidnem dokonceni treku (nic jineho bolesti v kolenech, stehnu a hlavne achylovce stejne nedovolili) a navratu do civilizace. Rano jsem sel posledni 4 hodiny s Nemkou Theresou, s kterou jsme se seznamili v MBC, jejim pruvodcem Tirtna a take Phurba, 23 letym nosicem ktery si poranil koleno a proto se vracel domu.

Abych alespon trochu oplatil Nepalcum jejich pohostinnost, tak jsem Phurbovi nesl batoh abych pri prudkem klesani odlehcil jeho kolenu. To aby turista nesl nosici batoh tu urcite nikdo dlouho nevidel. Za odmenu jsem se dozvedel ze plne nalozenemu nosici zabere cesta do ABC 5 dnu a vydelava si na ni kolem 750 npr za den. Cely den se trmacet do svahu s 20 – 70 kilogramy na zadech, spat v kuchyni nekdy na lavici jindy na zemi a dostat za to 180 korun, tomu rikam tvrdy zivot.

V okoli Chomrong byly na dverich domu vylepeny fotky dablu. Udajne se jedna budhistyzky symbol rikajici „zlo ven, dobro dovnitr“

Ukazka schodu na ceste 

Pokhara me naprosto uchvatila. Jelikoz jsem byl 3 tydny mimo civilizaci, pul milionove mesto s promenadou u jezera, plne zivota, baru a restauraci, mi prislo nadherne jako jezero Garda v Italii, nebo Azurove pobrezi ve Francii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..