Nepal den 21: Annapurna base camp

Annapurna base camp – do základního tabora Annapurny se vydávám ve 4:15, tak abych to stihnul do vychodu slunce v cca 5:30. Pohybujeme se kolem 4 tisic metrů, coz znamená že je nehorázná zima a ja lituji ze jsem minuly tyden neuvazene daroval cepici a rukavice potrebnym.

Cestu ve tme hledáme pri zari baterek, ja diky celovce Coleman od firmy outdoor-a-sport.cz nemam nejmensi problem. Pri vychodu slunce zacali cvakat spouste fotoaparátů, zde je výsledek.

Pote zpět do zakladniho tabora Mathapuchre, nasnidat se, sbalit a vzhuru dolů z hor smerem do Pokhary. Cesta je stejna jako vcera a předevčírem, coz se mi nelibi, okruh okolo Annapurny byl rozhodne lepsi.

Takovy maly postreh z cesty:
-po nekolik dni jsem potkavam cinsky par, kluk s mini batuzkem vzdy vepředu, kricici na pomaleji jdoucí slecnu s velkou krosnou at si pohne.
-dnes jsem potkal par z Hong Kongu, kluk nese krosnu a batoh a jeste k tomu pomaha slecne s malym batuzkem do schodu.
Vim ze podle jednoho prikladu se neda soudit narod, ale ja bych na dovolenou radeji do Hong Kongu nez do Ciny…

Co se nepodařilo pri rychlem vystupu vcera, to vyslo dnes pri radnem pozorovani lesa. Nejprve jsem slysel praskat vetve nad bambusovymi stromi, pak uz jsem uvidel velke opice. Telo cele bile, jen oblicej cerny, velke asi 1 metr. Byly celkem 4, po radnem prohlednuti jsme si kazdy sli vlastni cestou.

Strejda vyrabi klukum vracejicim se ze skoly palicku na buben…propomnelo mi to „otloukej se pistalicko“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..